Hogyan szüntethető meg a gyermekkori alvászavar?

Légzőizom-erősítés gyerekeknek

A kielégítő alvás elengedhetetlen a jó közérzet és a normál fejlődés érdekében. Azonban az alvászavar gyakori gyermek- és serdülőkorban is, mely hosszú távon komoly egészségügyi problémákat okozhat. A gyermekkori alvászavar többek között az agy optimális fejlődése szempontjából is problémás. Cikkünkben utánajártunk, hogy mi állhat az alvászavar mögött.

Az alvás fontos biológiai funkciója a regenerálás és az energiaszint helyreállítása. Az alvásigény az életkor előrehaladtával változik. Egy óvodás gyermeknek körülbelül 11-12 óra, míg egy kisiskolásnak körülbelül 10-11 óra alvásidőre van szüksége.

Mikor beszélhetünk alvászavarról?

A pihentető alvásnak rendkívül nagy a jelentősége, elengedhetetlen feltétele az egészségnek. A tartós alvászavart komolyan kell venni, hiszen negatívan befolyásolja a mindennapos fizikai és szellemi tevékenységet. A gyermekkori alvászavar megjelenési formája változatos, hátterében számos tényező állhat, például fizikai, élettani és pszichés okok.

A gyermekeknél megjelenő alvászavar lehet inverz alvás, mikor a gyermek nappal alszik, éjjel pedig ébren van. Továbbá lehet inszomnia, vagyis álmatlanság, mikor a gyermek képtelen elaludni, forgolódik az ágyban. Ezeken kívül előfordulhat alvajárás is, mely során a gyermek az éjszaka során felkel és járkál, de erre másnap nem emlékszik.

Milyen problémákat okozhat a gyermekkori alvászavar?

A pihentető alvás eredménye a felüdülés és a szervezet megfelelő energiaszintjének visszanyerése. Amennyiben ez tartósan nem valósul meg, számos egészségügyi probléma jelentkezhet a gyermeknél. Többek között fáradtság, depresszió, szorongás, ingerlékenység, magas vérnyomás, koncentrálási zavar, teljesítménycsökkenés és az immunrendszer védekezőképességének csökkenése. Ráadásul egyértelmű az összefüggés az alvászavar súlyossága és a gyengébb iskolai teljesítmény között.

Hogyan szüntethető meg a gyermekkori alvászavar?

Hogyan kezelhető a gyermekkori alvászavar?

A gyermekkori alvászavar esetén minden esetben érdemes gyermekorvoshoz fordulni, aki megállapítja, hogy áll-e valamilyen betegség a probléma mögött. Például obstruktív alvási apnoe, reflux vagy ételallergia. Jó hír, hogy a gyermekkori alvásproblémák hátterében többnyire nem áll betegség.

Fontos, hogy a lefekvés előtti órában már ne nézzen tévét a gyermek és ne is tabletezzen, mivel ezek bizonyítottan kedvezőtlen hatással vannak az alvásra. Stimulálják az agyat, elalvási zavart és gyakori mikroébredéseket okozhatnak, továbbá csökkentik a melatonintermelést, mely hormon többek között az álmosságért felelős.

Bizonyos esetekben a gyermekkori alvászavar megszüntethető egyszerű változtatásokkal. Például relaxációs tevékenységekkel, rendszeres sportolással, a lefekvéshez kapcsolódó szokásrendszer kialakításával, gyógynövények használatával és a megfelelő légzéstechnika alkalmazásával. Utóbbihoz nyújt segítséget a gyermekek számára kifejlesztett Samozdravka légzőizom-erősítő.

A tudatos, mély légzés segít a gyermekkori alvászavar megszüntetésében. A készülékkel végzett gyakorlatok pozitív hatással vannak az idegrendszerre, illetve csökkentik a feszültséget és az ingerlékenységet. Hozzájárulnak a megfelelő légzésritmus elsajátításához és alkalmazásához, ezáltal jótékony hatással vannak az egész szervezet vérkeringésére. Természetesen a Samozdravka légzőizom-erősítő sem képes csodákra, azonban a rendszeres használatával rövid időn belül látványos eredmények érhetőek el.

Ráadásul nemcsak a gyermekkori alvászavar kezelésében és megelőzésében hatékony a Samozdravka légzőizom-erősítő, hiszen számos egyéb betegség esetén is alkalmazható. Többek között a légzőszervi megbetegedések, a krónikus nátha, a neurózis, az allergia és az asztma kezelésére és megelőzésére is alkalmas.

 A Samozdravka légzőizom-erősítő bárhol és bármikor egyszerűen használható. A légzőizom-erősítőral végzett gyakorlatok az esti rutin részévé tehetőek a fürdés, a meseolvasás és a fogmosás mellett. Ha a gyermek elérte azt a kort, mikor már el lehet neki magyarázni a készülék használatának technikáját, bátran kipróbálhatja a légzőizom-erősítőt. A 7 évesnél fiatalabb gyermekek azonban kizárólag felnőtt felügyelete mellett végezhetik a gyakorlatokat.

A megfelelő minőségű alvás elengedhetetlen a gyermekek egészséges fejlődése érdekében. A gyermekkori alvászavar hosszú távon komoly egészségügyi problémákat okozhat. Amennyiben szeretné, hogy gyermeke kipihenten ébredjen, szerezze be ön is a Samozdravka légzőizom-erősítőt!

forrás: ch-kids.ru

Samozdrav légzőizom-erősítő tüdő rajz

Mi a mélylégzés?

Amikor levegőt veszünk, akkor a levegő a tüdő alsó részébe jut (ettől mélylégzés a neve). Ha a hasunkra tesszük a kezünket, érezhetjük, hogy a has emelkedik, míg a mellkas alig emelkedik.
A hasi légzés mélyebb, lassabb, ritmusosabb légzést biztosít… A felületes kapkodó gyors levegővétellel nem juttatunk elég oxigént a szervezetünknek…
Az énekesek vagy például akik jógáznak… nagyon jól csinálják… 🙂

Iratkozzon fel az egészséggel kapcsolatos hírlevelünkre: 

A LEGOLVASOTTABB CIKKEINK

Miért érdemes beszereznem a Samozdrav légzőizom-erősítő? Gyermekek is használhatják a készüléket? Használhatja a család minden tagja ugyanazt a légzőizom-erősítő? Ágyban fekvő betegek is használhatják?

Szeretné, hogy gyermeke elsajátítsa a megfelelő légzéstechnikát és egészséges életet éljen? Akkor érdemes kipróbálnia a gyerkőcnek a Samozdravka légzőizom-erősítőt, mely segít visszaállítani a normális légzésritmust.

KÉPES ajánló

Cikkek, fontos információk a légzésről, a Samozdravka légzőizom-erősítőről, az egészségről!

Hogyan szüntethető meg a gyermekkori alvászavar?

A kielégítő alvás elengedhetetlen a jó közérzet és a normál fejlődés érdekében. Azonban az alvászavar gyakori gyermek- és serdülőkorban is, mely hosszú távon komoly egészségügyi...

Samozdravka – hatékony immunrendszer-erősítés gyerekeknek

Vajon miért beteg gyakran a gyermek? Számos esetben a szervezet védekező mechanizmusánál érdemes keresni az okot, hiszen a legyengült immunrendszer nem tud kellő védettséget...

Samozdravka légzőizom-erősítő, hogy gyermeke egészségesen lélegezzen

Asztmával vagy allergiával küzd a gyermek, vagy csak nem alszik jól? Többek között ezeket a problémákat is megoldja a megfelelő légzéstechnika elsajátítása, melyhez segítséget...

5 ok, amiért érdemes beszerezni a Samozdravka légzőizom-erősítőt

Szeretné, hogy gyermeke elsajátítsa a megfelelő légzéstechnikát és egészséges életet éljen? Akkor érdemes kipróbálnia a gyerkőcnek a Samozdravka légzőizom-erősítőt, mely segít...