SAMOZDRAVKA GYIK

 

GYAKORI KÉRDÉSEK

 

Samozdravka légzőizom-erősítő, hogy gyermeke egészségesen lélegezzen

Milyen gyakran kell tisztítani a Samozdravka készüléket, és mi a legjobb módszer erre?

Válasz: A Samozdravka légzőizom-erősítő minden egyes alkalmazása után minden részét vízzel el kell mosni. Időről időre (1-2 hetente egyszer) a légzőizom-erősítőt szódabikarbóna oldatban vagy valamilyen szappanos vízben kell fertőtleníteni. További részletek a használati útmutatóban találhatók.

Használhatja a család minden tagja ugyanazt a légzőizom-erősítőt?

Válasz: Igen, bár határozottan javasolt, hogy mindenkinek legyen sajátja. Amennyiben erre nincs mód, minden gyakorlat után feltétlenül fertőtleníteni kell a készüléket.

A felnőtteknek külön verzió készült, itt tudhat meg róla többet >>

Gyermekek használhatják a Samozdravkát?

Válasz: Igen, a Samozdravka kifejezetten gyermekeknek készült. Ha a gyermek elérte azt a kort, mikor már el lehet neki magyarázni/mutatni a készülék használatának helyes technikáját, akkor bátran kipróbálhatja. Azonban a 7 évesnél fiatalabb gyermekek kizárólag felnőtt felügyelete mellett használják a légzésszimulátort. 

Mennyi időbe telik, míg eredményt érek el a Samozdravka légzőizom-erősítő használatával?

Válasz: A haladás egyrészt függ az állapotától, másrészt pedig attól, hogy mennyire kitartóan végzi a gyakorlatokat. Az esetek többségében már néhány edzést követően, érezhető a javulás.

Bonyolultak a gyakorlatok?

Válasz: Mindenki képes jól lélegezni! A feladat egyáltalán nem bonyolult, még a gyermekek is könnyedén elsajátítják őket. Egyedüli nehézséget talán az jelenthet, hogy megvan-e a kellő akaraterő, elszántság és kitartás ahhoz, hogy a szükséges gyakorlatokat rendszeresen elvégezze.

Használhatják-e a vérnyomás ingadozásnál a Samozdrav-ot ?

Válasz: A “Samozdrav” légzőizom-erősítőn végzett edzés eredményeként a receptorokon keresztül növeli a vér CO2-szintjét, és ezáltal javítja az agy vérkeringését. Ez a reakció magában foglalja a perifériás erek tágulását és az artériás nyomásszint helyes szabályozását. Néhány hónapon belül a nyomás fokozatosan normalizálódik.

Bejut a külső levegő a készülékbe a gyakorlatok során? Hogyan képződik benne a gázkeverék?

Válasz: Az burkolatban vannak lyukak. Belégzéskor a légköri levegő bejut rajtuk keresztül, és összekeveredik a kilélegzett levegővel, amely szintén részben beszivárog a pohárból a környezetbe. Tudományosan meg van tervezve! Ki van találva! A lyukak miatt a pohár belsejében levegő keveréke képződik, ahol bizonyos koncentrációjú CO2 halmozódik fel. A poháron található számok segítségével a furatok mérete beállítható (minél nagyobb a szám, annál kisebb a lyuk).

Miért érdemes beszereznem a Samozdravka légzőizom-erősítőt?

Válasz: A rossz légzési szokásaink számos kellemetlen állapotot idézhetnek elő. Többek között allergiát, asztmát, magas vérnyomást és krónikus fáradtságot. A Samozdravka légzőizom-erősítővel végzett gyakorlatok segítenek a szabályos mélylégzés elsajátításában és alkalmazásában. Ez hozzájárul a vér széndioxidtartalmának növeléséhez, valamint az érintett szerv vér- és oxigénellátásának javulásához, működésének normalizálódásához. Mindez pedig jó közérzetet eredményezhet. Ráadásul nemcsak a kellemetlen állapotok kezelésében segíthetnek ezek a gyakorlatok, hanem fontos szerepet játszhatnak azok megelőzésében is. A légzőizom-erősítő használatával nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb, egészségesebb és energikusabb élet érhető el.

Miért tapasztalják az emberek a torok csiklandozó érzését és köhögést a légzőizom-erősítő használata után?

Válasz: A készülék használata során a belsejében sűrített meleg, nedves, kilégzett levegőben cseppek halmozódhatnak fel. Az ilyen környezet a legkedvezőbb a káros mikroorganizmusok szaporodására, amelyek irritációt okozhatnak a légzőrendszerben, csiklandozó érzést okozva a torokban és köhögésre ingerelnek. Minden gyakorlat után meg kell mosni a készülék minden egyes részét, különösen az poharat és a csöveket. Rendszeres időnként fertőtlenítést kell végezni, szódabikarbónás oldatban, szappanoldatban, vagy mindenkinek belátása szerint.

Előfordulhat, hogy a szén-dioxidszint túl magas lesz a szervezetben?

Válasz: A szén-dioxidszint nem haladhatja meg a normát, mivel a szervezet kompenzál annak érdekében, hogy fenntartsa a belső környezet állandóságát.

Hogyan segít megelőzni, illetve megszüntetni a krónikus egészségügyi problémákat a Samozdrav légzőizom-erősítő?

Válasz: Számos kellemetlen állapot azért alakul ki, mert a krónikus szén-dioxid-hiány negatívan befolyásolja a szervezet működését. A gyakorlatok alkalmazásával a vérben növekszik a szén-dioxid-koncentráció, mely hozzájárul az erek kiszélesedéséhez. Továbbá javítja a szervek vér- és oxigénellátását. Így az eszköz különféle kellemetlen állapotok kezelésére egyaránt alkalmas. Legyen szó asztmáról, allergiáról, álmatlanságról vagy éppen ízületi gyulladásról. Ráadásul nemcsak a kellemetlen állapotok kezelésében segíthet, hanem fontos szerepet játszhat azok megelőzésében is.

Mennyi ideig használható egy darab légzőizom-erősítő?

Válasz: A Samozdrav légzőizom-erősítő egy orvosi eszköz Oroszországban, mely maximum három évig használható. Ezen idő elteltével a készüléket újra kell cserélni.

Mi a célja a pohár fedelén található számjegyeknek, és mikor kell őket mozgatni?

Válasz:  Az pohár fedelén található számjegy jelzi a légellenállást és a készülék belsejében található gázkeverék összetételét.
Az 1. szám a minimális terhelési szintet mutatja. A jel áthelyezése más számjegyekre az edzettség előrehaladtával tanácsos.